Hitsauskone autokorjaamoon ja autohuoltoon

Hitsauskone autokorjaamoon ja autohuoltoon

Autohuoltohitsaajien on oltava kevyitä, kompakteja ja pienikokoisia – ne työskentelevät usein vaikeapääsyisissä paikoissa. Niiden on kestettävä epäsuotuisia ympäristöolosuhteita (lakat, rasvat, pöly, metallilastut jne.). Itse laitteissa on oltava kompakti sekä iskuja ja iskuja kestävä kotelo. Niissä on oltava pitkät virtajohdot ja virtajohdot, joissa on laadukas eristys, mikä helpottaa työskentelyä, jos laitetta joudutaan siirtämään usein. Laitteen on myös oltava helppokäyttöinen, jotta hitsausparametrien muuttaminen on nopeaa ja helppoa.

On syytä mainita hitsattavan materiaalin tyyppi ja paksuus – tämän perusteella voit valita optimaalisen laitteen sovellukseesi.

Myös sähköasennus on tärkeää. 16A:n suojaus estää usein vähemmän energiatehokkaiden muuntajahitsauslaitteiden käytön. Vertailun vuoksi mainittakoon, että jopa 160A:n muuntajahitsauskoneet vaativat 20-25A:n suojauksen ja invertterihitsauskoneet 16A:n suojauksen.

MIG-laitteet
MIG-laitteet – Paton

Erittäin tärkeä parametri on hitsauskoneen työsykli. Se osoittaa, kuinka kauan voimme hitsata koneella 10 minuutin hitsausjaksossa. 60 % hitsausjaksosta maksimiteholla tarkoittaa, että voimme hitsata koneella maksimiteholla 6 minuuttia, minkä jälkeen meidän on lopetettava työskentely 4 minuutiksi koneen ylikuumenemisen välttämiseksi.

On syytä huomioida, millä elementeillä hitsauslaite on varustettu, sisältääkö se tarvittavat langat ja kahvat, jotta konetta voidaan käyttää välittömästi.

E.O. Paton Institute of Electrical Weldingin hitsauslaiteosasto tarjoaa pienten ja suurten autokorjaamojen tarpeisiin laitteita, jotka täyttävät optimaalisesti edellä mainitut kriteerit. Tällaisia laitteita ovat mm:

ADI-sarja – TIG DC ja TIG AC/DC TIG DC ja TIG AC/DC.

PSI-sarja – MIG/MAG DC

Tartalomjegyzék
Paton-hitsauslaitteiden olennaiset ominaisuudet
Ammattikäyttöön tarkoitetut hitsauskoneet, joita käytetään intensiivisissä työolosuhteissa
Paton-hitsauskoneiden olennaiset ominaisuudet
PATON-koneiden keskeinen ominaisuus on niiden alhainen paino (ADI-5,7 kg; PSI-10,8 kg), jonka ansiosta ne voivat liikkua vapaasti. Sekä ADI-200 S DC TIG/MMA- että PSI-laitteet on varustettu saksalaisen valmistajan Abicor Binzelin 3- tai 4-metrisellä kaapelipidikkeellä. Sarjaan kuuluu laadukkaita 3- tai 4-metrisiä maakaapeleita, joiden virrankestävyys on yli 300 A. Autokorjaamoissa yleisimmin käytetty laite on puoliautomaattinen hitsauskone, harvemmin TIG- ja MMA-hitsauskone. Yleisimmin hitsattavat elementit ovat ohuita, enintään 4 mm paksuisia ohutlevyisiä teräslevyjä (lattiat, metallilevyt, kynnykset, luuranko ja tukirakenne), vähähiilistä terästä ja korkeapaineterästä. Ihanteellinen laite hitsattaville elementtityypeille on PSI-sarjan vilkku.

Jos haluamme hitsata ohuita alumiinilevyjä, sinkittyjä, ruostumatonta terästä (imukupu, auton konepelti – alumiinilevy ja sinkitty), meidän on käytettävä TIG-hitsauslaitetta.

Alumiinielementtejä hitsattaessa on käytettävä hitsauskonetta, jossa on AC-toiminto. Sinkittyjä levyjä ja ruostumatonta terästä voidaan hitsata TIG-hitsauskoneella, jossa on tasavirtatoiminto.

TIG AC/DC ADI 200 on siis ihanteellinen laite AC- ja DC-toimintojen yhdistämiseen. PATONin TIG- ja MIG/MAG-laitteilla saadaan laadukkaita hitsejä sekä tavallisten vähähiilisten metallilevyjen hitsaukseen että ruostumattoman teräksen ja alumiinin hitsaukseen. Tärkeä ominaisuus TIG-laitteissa on kontaktiton sytytys sisäänrakennetun HF-toiminnon ansiosta. Kosketusvapaa tapahtuma on valokaaren alkusytytys koskematta työkappaleeseen sisäänrakennetun korkeajännitegeneraattorin avulla. Kipinähyppy volframielektrodin ja työkappaleen välillä on hitsausprosessin alku. HF-toiminnon puuttuminen vaikuttaa hitsauksen laatuun ja vaurioittaa usein volframielektrodia. Erittäin tärkeä toiminto ohuita metalliosia hitsattaessa on sisäänrakennettu pulssi. Pulssimuotoista TIG-hitsausta käytetään hitsattaessa alle 1,5 mm paksuisia osia, jolloin se estää ohuen materiaalin palamisen. Pulse TIG -hitsausta käytetään myös ruostumattoman teräksen hitsaukseen. Pulssi vaikuttaa lämpövaikutusalueen pienenemiseen ja siten siihen, ettei materiaali värjäydy.

Ammattikäyttöön tarkoitetut hitsauskoneet Intensiivisissä työolosuhteissa
TIG-hitsauskone ADI-200S:ssä on edellä mainitun pulssituksen lisäksi monia hyödyllisiä toimintoja, joiden arvoja voidaan helposti muuttaa LCD-näytöllä. Laitteen tärkeimpiä toimintoja ovat muun muassa: alkukaasuvirtaus, käynnistysvirtaus, virran nousuaika, virran laskuaika, kraaterin täyttövirtaus, loppukaasuvirtaus, hitsausvirran säätö, virran pulssitaajuus ja täyttökerroin. Kunkin edellä mainitun parametrin hienosäätömahdollisuus mahdollistaa erittäin laadukkaan hitsauksen.

MIG/MAG-menetelmää käyttäen hitsaamme seostamattomia ja niukkaseosteisia teräksiä pääasiassa CO2- ja CO2-kaasusuojalla, Ar+CO2. Korkeaseosteisia teräksiä hitsataan argonsuojassa, jossa on 1÷3 % O2 tai 2÷5 % CO2. Argonia, heliumia tai niiden seoksia käytetään kaikkien metallien hitsaukseen, käytännössä Al:n, Mg:n, Ti:n, Zr:n ja muiden metallien ja niiden seosten hitsaukseen. MIG/MAG-pulssihitsaus on suunniteltu helpottamaan hitsausprosessin hallintaa muissa tilapaikoissa kuin pohjassa sekä ei-rautametallien hitsausta ja sulan paksuuden hallintaa, mikä on erityisen tärkeää ohuita materiaaleja hitsattaessa.

PATONin MIG/MAG-laitteet ovat migraattorilla, TIG- ja MMA-hitsauskoneella varustettuja yleislaitteita. Sisäänrakennetut TIG- ja MMA-lisätoiminnot laajentavat käyttömahdollisuuksia. MIG/MAG-tuki ja mahdollisuus hitsata jauhejohdinta (mahdollisuus muuttaa migraattorin napaisuutta) ovat huomioitavia laiteominaisuuksia.

Edellä mainitut MIG/MAG-, TIG- ja MMA-invertterihitsauskoneet on suunniteltu käytettäväksi intensiivisissä työolosuhteissa korjaamoissa ja autohuollossa. Mahdollisuus säätää tarkasti invertterilaitteen jokaista parametria, valokaaren vakaus, pienet mitat, jotka mahdollistavat tällaisten laitteiden käytön missä tahansa, korkea luotettavuus ovat ominaisuuksia, joiden ansiosta autoteollisuuden ammattilaiset haluavat tämäntyyppisiä laitteita. Hitsausparametrien tarkka säätö ja valokaaren suuri vakaus vaikuttavat luotettavan ja laadukkaan hitsin saamiseen, mikä on erityisen tärkeää autoteollisuudessa.