230V kotihitsauslaitteiden valinta

230V kotihitsauslaitteiden valinta

Ihanteellinen hitsauslaite kotikäyttöön

MMA-invertterihitsauskoneet korvaavat menestyksekkäästi vanhemman sukupolven muuntaja- ja pyöröhitsauskoneet. Vanhemman tyyppisten muuntaja- ja pyörivien hitsauskoneiden virransyöttömenetelmän (yleensä kolmivaiheinen virransyöttö), koon ja painon vuoksi näiden hitsauskoneiden käyttö kotona oli hankalaa ja usein mahdotonta edellä mainitun kolmivaiheisen virransyötön puuttumisen vuoksi. Hitsauskoneiden invertteritekniikka on edistänyt kevyiden ja erittäin energiatehokkaiden hitsauslaitteiden kotikäyttöä. Invertterihitsauskoneiden keveys ja yksivaiheinen virransyöttö mahdollistavat tällaisen koneen käytön missä tahansa kotitaloudessa.

MMA-laserkoneet – Paton

Paton-hitsauskoneiden pidennetty takuu

E.O. Paton Welding Instituten hitsauslaiteosasto on kehittänyt erityisen hitsauslaitevalikoiman kotityöpajoille – “Economy”-sarjan, jonka nimellisvirrat ovat 160, 200 ja 250 A 230 V:n jännitteellä. Economy-sarja on suunniteltu käsikäyttöiseen kaarihitsaukseen päällystetyillä elektrodeilla (MMA). Käytettyjen komponenttien laadun (kupariset lattamuuntajat, korkealaatuiset Infineon IGBT-transistorit) ansiosta PATON voi tarjota asiakkailleen 5 vuoden takuun. PATON on markkinoiden ainoa hitsauslaitevalmistaja, joka tarjoaa 5 vuoden takuun.

PATON-hitsauskoneet ja niiden ominaisuudet

PATON-laitteet ovat yksi harvoista markkinoilla olevista laitteista, jotka säätelevät syöttöjännitettä – tämä on erityisen tärkeää silloin, kun nämä laitteet saavat virtansa generaattoreista ja epävakaista energialähteistä. On myös syytä huomioida asetetun hitsausvirran todelliset arvot, eli 160 A:n nimellisvirta saavuttaa 160 A:n virran säädön enimmäisasetuksella, kuten 200 A:n ja 250 A:n sarjoissa. Monet markkinoilla olevat edulliset MMA-hitsauskoneet saavuttavat tyypillisesti 70 % nimellisvirrasta, kun virran säädön enimmäisvirta asetetaan. Kannattaa kiinnittää huomiota myös näiden laitteiden käyttöasteeseen. Työkierto on aika, jonka laite voi toimia tietyllä virta-alueella suhteessa hitsauskoneen 10 minuutin työkiertoon. PATON Economy -hitsausinvertterien käyttöaste on 40 %, eli 10 minuutin hitsausjaksossa työskennellään noin 4 minuuttia maksimihitsausvirralla. Kilpailijoiden tyypilliset arvot ovat 3 minuuttia (30 %) tai 2 minuuttia (20 %) 10 minuutin työjaksolla. Laitteet voivat toimia lämpötila-alueella -25oC +45oC.

PATONin invertterit testataan kuormitettuna epäsuotuisissa olosuhteissa, esim. jännitehäviö, ympäristön lämpötilan vaihtelu. On syytä mainita, että elektroniikkakomponentit (korkealaatuisella eristysmaalilla pinnoitetut komponentit) ja päämuuntajat, joiden nimellisteho on kaksinkertainen hitsaajan nimellistehoon verrattuna, on suojattu. Economy-malliston on kehittänyt E.O. Paton Institute of Electrical Weldingin suunnitteluosasto.

Economy-sarjan invertterit ovat EMC-standardien mukaisia. Niiden etuja ovat muun muassa niiden paino (noin 4,5 kg), jopa 90 %:n energiatehokkuus, 40 %:n käyttöaste suurimmalla hitsausvirralla, lämpötila-alue -25oC +45oC, 5 vuoden takuuaika korkealaatuisten elektroniikkakomponenttien käytön ansiosta, elektroniikan erittäin hyvä erottaminen ympäristöstä (korkealaatuiset eristyslakat) ja tehokomponenttien erittäin hyvä lämmöntuotto (suurten jäähdytysripojen käyttö, joita jäähdytetään parhaalla mahdollisella tavalla ilmasta virtaavan veden avulla). Nämä parametrit määrittävät PATON-tuotteiden laadun ja luotettavuuden. Economy-mallisto takaa luotettavuuden kotikäyttöön työpajoissa ja pienissä yrityksissä.